Bir çok farklı konuda sorulduğu ve serinin ilk steam destekli oyunu çıkmak üzere olduğundan,bir kaç senelik steam deneyimimi naçizane olarak paylaşmak istedim.







Steam Nedir?


Steam oyun içinde yada oyun dışında çalışabilen çok fonksiyonlu ücretsiz bir yazılımdır.Bu program desteklediği oyunların multiplayer özelliklerini geliştirmekte,oyuncuların becerilerine göre skill vermekte,grup kurmaya yada bir gruba dahil olmaya imkan veren,oyuncuların kendini dünya klasmanında sınamasına olanak tanıyan bir programdır.

steam destekli oyunlarda oyun içinde bir başka steam sahibi arkadaşla sohbet etme imkanı vermekte,çoklu sohbet özelliği ile grup içi sohbet imkanı tanımaktadır.

steam destekli oyun piyasasını yakından takip etmek,trailer,wallpaper gibi yeni oyunlara dair multimedyayı güncel olarak elinizin altına getiren,birçok demoyu edinebildiğiniz,her yaştan insana hitap eden bir oyun yelpazesine sahip bir oyun dükkanıdır.

ara sıra yaptığı kampanyalar ve indirimlerle yüz güldüren bazen de yoğunluk sebebiyle özellikle ülkemizde download çilesi çektiren programdır.

msn explorer kullanan varsa hatırlayacaktır,bir kaç uygulamayı bünyesinde barındıran bir program steam. Oyun satın alabileceğiniz yada demo indirebileceğiniz "Mağaza" sayfası, aldığınız-indirdiğiniz oyun yada demoların kaydedildiği bir "Kütüphane" sayfası,oyun dünyasından haberlerin yer alındığı "Haberler" sayfası ve son olarak kayıtlı olduğunuz grupları ve bu gruplarda gerçekleşen değişiklikleri gösteren "Topluluk" sayfası bulunmakta.Sağ alt köşede sabit olarak "Arkadaşlar" sekmesi bulunur ve Steam Türkçe dil desteği sunmaktadır.

Steam mağazasından aldığınız oyunlar direk olarak kütüphanenize kaydediliyor ve indirme başlıyor.isterseniz duraklatabilir başka zaman kurabilirsiniz.Oyunu bir kere aldığınızda steam hesabınız başkaları tarafından çalınmadıkça kütüphanenizde duracaktır.istediğiniz zaman indirip kurabilirsiniz.

Oyununuzu başka bir mağazadan DVD olarak almışsanız ve bir steam hesabınız varsa bu oyunu da tıpkı steam üzerinden almış gibi kütüphanenize kaydediyorsunuz.bu kaydetme işlemini dvd yi takıp otomatik kurulum ekranından yada steam'i açıp "oyun ekle" sekmesinden yapabilirsiniz.

1 key sadece bir hesaba kaydedilebilir.Bir başkasından orjinal bir oyun dvdsi alsanız dahi key kaydedilmiş ise hiç bir işe yaramaz.

steam i kurduğunuz pc nin İP si steam'e kaydedilir,başka bir pc den siz yada başkası o hesabı açmak isterse doprulama kodu gönderilir ve kod girilmedikçe steam aktif olmaz.böylece bir başkası steam hesap bilgilerinizi öğrense dahi doğrulama kodunu girmedikçe steami aktif edemez.

steam offline modda çalışabilir.oyunlar ilk kurulumda aktivasyon için internet bağlantısına gereksiniz duyar.oyun kurulduktan sonra güncelleme yayınlanmadıkça yada ek paket satışa sunulmadıkça internete ihtiyaç duymaz.internet bağlantısı olmadığı zaman steam offline modda çalıştırmak isteyip istemediğinizi sorar.


BİLGİ :

steam hesabınıza kaydettiğiniz oyunların bir kopyası steam serverlarında bulunur,bilgisayarınızdaki oyun dosyalarını bilerek yada bilmeyerek değiştirdiğinizde ya da sildiğinizde yeniden kurmaya gerek kalmadan "lokal dosyaları doğrulama" özelliği sayesinde oyun dosyalarınızı taratıp eksik yada değiştirilmiş olanları otomatik olarak steam in serverlarındaki orjinal dosyalarla değiştirebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Top