Twitter'ın kapatılmasının ardından gelişmelerle ilgili bilgi veren Twitter, "Hiçbir kullanıcımızın mail ya da IP adresini vermedik." dedi.

Twitter geçen cuma gününden bu yana yaşanan erişim yasağıyla ilgili olarak ilk resmi açıklamasını yaptı. Eski Bakan Binali Yıldırım'ın şikayet ettiği @oyyokhırsıza hesabı Twitter tarafından askıya alındı.


İlk Kez Türki'de Uygulanıyor

Twitter ardından Türkiye'ye bu hesabın askıya alınmasının kaldırılması hususunda dava açtı. Ülke bazlı hesabın askıya alınması işlemi Twitter tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanıyor. Kurum adına açıklama yapan Twitter’ın Genel Hukuk Danışmanı Vijaya Gadde Blog.twitter.com üzerinden yaptığı açıklamasında kurum Türkiye’de Twitter’a uygulanan erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığını söyledi. Gadde aynı şekilde açıklamasında erişim engellemesi süreci boyunca hiçbir IP adresi veya mail adresinin hükümetle paylaşılmayacağı iletti.

Twitter'dan Açıklama Şöye;

Yasağın dayandırıldığı kararlar bize iletilmedi.

"Sorunu çözmeye çalışmamıza rağmen, Türkiye'de milyonlarca insan yine de Twitter'a erişemiyor. Kararın değiştirilmesi dileğiyle mahkemeye başvurduk. Yasak üç mahkeme kararına dayanıyor. Ancak bu kararların hiçbiri bize kapatmadan önce iletilmemişti. Üç mahkeme kararından ikisine konu olan içerik bizim kendi kurallarımız ile de çelişiyor. Bu nedenle bu hesaplar askıya alındı.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Top