Sizlere zaman zaman bazı yazılarımızda Facebook virüslerinden bahsediyorduk. Geçtiğimiz saatlerde öğrenmiş olduğumuz yeni haberle birlikte , Hollanda sunuculu olduğu bilinene bir site tarafından 2 Milyon facebook hesabının ele geçirildiği bilgisini öğrendik. Ele geçirilen hesapların şifre ve isimleriyle birlikte internette yayınlandığı ortaya çıktı.
Daha çok mesajların yayınlandığı bu saldırıyla milyonlarca kişi ve Facebook kırmızı alarma geçmiş durumda. Kullanıcı gizliliğini tehdit eden bu olay , kısa sürede Dünya gündemine oturmuş durumda. BBC’nin duyurduğu haberde , kurban kullanıcıların bilgisayarlarına giren zararlı yazılım kısa sürede tüm şifrelere ulaşarak bir veritabanında tuttuğu öğrenildi. Ardından bu bilgileri sitesinde yayınladığı ortaya çıktı. Site kullanıcı isim soyisim bilgileri ve şifreleri mevcut olduğu söylendi.
Güvenlik uzmanı Graham Cluley konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Cluley , “İnsanların yüzde 30 ila 40′ı Facebook’ta kullandığı şifreyi başka hesaplarında da kullanıyor. Bu büyük bir tehlike .” açıklamasında bulunurken, Facebook kullanıcıları şimdiden tedirgin olmaya başladı. Ancak globalde şifrelerin kimlere ait olduğu bilinmiyor.
Busebeple Facebook şifrenizi ve hatta kullandığınız şifreyi başka sosyal platformlarda  kullanıyorsanız bu şifreleri de hemen değiştirmenizde gerekmektedir..Şifrelerin yayınlandığı siteyi bulan Trustwave isimli güvenlik şirketin yapılan açıklamada virüsün botnet aracılığıyla kullanıcıların izni olmadan bilgisayarlara sızdığına dikkat çekti.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Top